START UP NATION 2018  Lansare

Programul Start-Up Nation, ediția 2018 va incepe din luna aprilie

           

            Cei care care doresc  să facă  afaceri vor putea  să se înscrie la o nouă sesiune în programul Start-Up Nation, ediția 2018, din luna aprilie, a susținut, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer. În maximum 30 de zile se vor da toate detaliile legate de condițiile de participare în Start Up Nation 2018. 

            In bugetul de stat pe anul  2018, noua ediție a programului de finanțare a firmelor mici și mijlocii are alocate credite de angajament de 700 milioane lei, însă ministrul Laufer susține că la prima rectificare bugetară din acest an, care va avea loc în semestrul al doilea, va sollicita încă 1,2-1,3 miliarde lei , credite de angajament, pentru contractarea noilor finanțări cu antreprenorii. Creditelde de angajament necesită însă o altă rectificare bugetară, prin care să fie transformate în credite bugetare, adică bani efectiv puși în buget.

            „Am stabilit o nouă sesiune Start Up Nation în luna aprilie. Am promis că și cei care s-au înscris în 2017 și nu s-au calificat vor avea șansa să depună dosar în anul 2018. Vom cere 1,2-1,3 miliarde de lei în plus la rectificare, credite de angajament, ca să avem baza de semnare a contractelorDeci practic avem șanse să avem o sumă mai mare decât anul trecut” – a spus Laufer.

            Astfel, în ediția 2018 a programului de finanțare ar urma să aibă posibilitatea să se înscrie și antreprenorii care au „picat sub linie” la punctajul de la evaluarea automată, precum și cei care au fost respinși în urma verificării dosarului,.

            Reamintim că în cadrul programului Start Up Nation 2017, valoarea unui ajutor nerambursabil este de 200.000 de lei , pentru o firmă de tip IMM înființată după data de 30 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.