WORKSHOP Start Up Nation Bistrita Succes Consult 2018

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a menționat, miercuri, că doreste să demareze in luna mai 2018 sesiunea de înscriere a firmelor în programul Start Up Nation.

            Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a menționat, miercuri, că doreste să demareze in luna mai 2018 sesiunea de înscriere a firmelor în programul Start Up Nation. Prin acest program statul va acorda fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei pentru afaceri mici și mijlocii din România, pentru investiții.

Ministerul își propune să deschidă aplicația electronică pe site-ul aippimm.ro, în care să se înscrie antreprenorii care vor banii de la stat pentru afaceri la încept de drum, din câte spune

            Lăcrămioara Puișor, funcționar în Agenția pentru IMM Ploiești, din subordinea Ministerului pentru mediul de Afaceri, agenție care gestionează cel mai mare volum de cereri de finanțare pe programele naționale de srijin pentru firmele mici și mijlocii.„Ne dorim să deschidem programul în luna mai, sper să și reușim să deschidem programul de finanțare până la sfârșitul lunii mai” – a spus Puișor, într-o conferință organizată de publicația Reporter Economic.

            Ca modificări operate în ediția 2018 a Start-Up Nation față de anul trecut, ea a menționat scăderea finanțării nerambursabile destinate achizițiilor de softuri și de servicii de creare de site-uri. De asemenea, s-a mai precizat că pentru ediția 2017 a programului Start Up Nation beneficiarii își vor depune cererile de rambursare a cheltuielilor tot la Agenția Ploiești, însă începând cu ediția 2018, noua Agenție IMM București va gestiona tot ce înseamnă documente ale beneficiarilor din București și județul Ilfov.

           „Pentru anul acesta nu vom avea mari modificări, rămâne aceeași grilă de punctaj, asta vă pot asigura. Vizavi de achiziții, am avut niște probleme legat de softuri, foarte mulți beneficiari au cerut softuri cu sume foarte mari care nu se justificau. Și atunci am diminuat suma pentru softuri la 60.000 de lei, pentru site la 5.000 de lei și am mai reglat un pic activitățile eligibile pentru că și acolo am avut nele probleme față de evaluarea de anul trecut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.