Instalarea Tanarului Fermier 2020 – 01

Instalarea tanarului fermier 2020 : Sprijin de 50.000 de euro

Instalarea tanarului fermier 2020, proiectele vor fi depuse la AFIR din 15 ianuarie. nstalarea tinerilor fermieri în 2020 va aduce o modificare sesiune de proiecte.  În perioada imediat următoare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va trebui să clarifice dacă, prin AM PNDR, se va aduce o serie de modificări ghidului solicitantului, iar după ce acestea vor sta în dezbatere publică, fermierii vor putea depune proiecte pentru investiții cu finanțare integrală din fonduri euroepen. În cel mai optimist scenariu, sesiunea pentru submăsura 6.1 ar putea fi deschisă din 15 ianuarie dacă procedurile se urgentează în zilele imediat următoare.

Specialiștii din domeniu estimează că, începând cu data de 15 ianuarie, ar putea fi demarată o nouă sesiune de depunere a proiectelor în cadrul submăsurii 6.1- Instalarea tanarului fermier . Anul acesta apar modificări importante la această măsură, prin care tinerii pot obține bani europeni pentru dezvoltarea unor afaceri. Una dintre acestea este despre suma pe care o pot accesa. Dacă în anii precedenți puteau primi maxim 50.000 de euro pentru fiecare proiect depus și eligibil la finanțare, anul acesta potențialii beneficiari primesc vești mai bune.

Cu siguranță, în viitorul exercițiu financiar 2021-2027, tinerii fermieri vor primi un sprijin financiar dublu, 100.000 de euro pentru instalarea ca șefi de exploatație agricolă. Suma este acordată tinerilor fermieri, la instalare, dar și întreprinderilor nou-înființate, cu condiția să fie înființate în mediul rural. În acest fel, este posibilă reînnoirea generațiilor din agricultură, subiect dezbătut intens, în ultimul timp, atât la nivel local, național, dar și european. Depopularea satelor a determinat ca tinerii să nu mai lucreze terenurile agricole, iar oficialii europeni caută soluții pentru ca aceștia să fie stimulați să devină fermieri.

Tânărul fermier care va putea obține banii europeni va avea tot 40 de ani, cum a fost și până acum, iar banii nerambursabili vor fi de 100% la sută din suma accesată, plătiți în două tranșe.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.