Start Up Nation Situatie Finantari

„În programul Start-Up Nation lucrurile merg foarte bine” declară Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, a declarat joi, 26 aprilie,  la Târgovişte, că programul Start-Up Nation se desfăşoară în parametrii prognozaţi, nu mai există coadă de aşteptare, lucrurile merg foarte bine iar beneficiarii trebuie să depună cererile de plată.

            ”La nivel naţional, din 8.444 de proiecte, astăzi sunt plătite 1.270 de proiecte. Săptămâna trecută s-a întâmplat un lucru important şi inedit pentru abordarea relaţiei dintre stat şi mediul de afaceri: toţi cei care încă astăzi nu au depus cererea de plată în Star-Up Nation 2017 au fost sunaţi personal de către cei din agenţiile regionale pentru a-i consilia, pentru a-i îndruma, astfel încât să depună cererile de plată cât mai repede, pentru că banii, finanţarea Start-Up Nation 2017 îi aşteaptă”, a precizat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Întrebat dacă numărul proiectelor plătite nu este prea mic în raport cu cele depuse, ministrul a spus că programul se desfăşoară în parametrii prognozaţi.

”Nu este un procent mic, pentru că Start-Up Nation se desfăşoară în parametrii prognozaţi, ultima dată a cererii de plată este 29 septembrie anul acesta, ultima plată pentru Start-Up Nation 2017 este în decembrie anul acesta. Deci, ne aflăm în intervalul de timp normal. Astăzi ştim, pentru că am vorbit cu toţi cei care sunt prinşi în acest program, pe luni, când prognozează şi când estimează să vină cu cererile de plată: 1.400 luna viitoare, 1.300 în iunie…”, a explicat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Acesta a mai spus că în programul Start-Up Nation lucrurile merg foarte bine.

”Ceea ce ne dorim este să urgentăm împreună acest proces (de depunere a cererilor de plată – n.r.), pentru că lucrurile sunt simplificate, nu mai există niciun obstacol, lucrurile merg foarte bine astăzi şi la Fondul de Garantare şi la Fondul de Contragarantare, au fost alocate resurse suplimentare şi le mulţumesc încă o dată celor din Fondul de Garantare şi de Contragarantare că au înţeles nevoia noastră de a avea un proiect Start-Up Nation de succes. Nu mai există coadă de aşteptare, lucrurile merg foarte bine, singurul lucru care trebuie să se întâmple într-adevăr este ca beneficiarii acestui program să urgenteze un pic lucrurile şi să vină cât mai repede cu cererea de plată”, a adăugat Ştefan-Radu Oprea.

Sursa : Agerpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.