Finantare Firme 2018

Programe finanțare firme – 2018

Programe  finanțare firme – 2018. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat la data de 30.03.2018 în dezbatere publică schemele de implementare pentru șase programe finanțare firme 2018 din fonduri naționale, printre care și Start-up Nation. Peste zece mii de antreprenori vor putea solicita, în cursul acestui an, finanțare nerambursabilă prin una din aceste scheme de finanțare

            Principalul program de finanțare care a funcționat în 2017, respectiv programul Start-up Nation România 2018, va continua să sprijine afacerile debutante din mediul urban și rural, având alocat, cel mai mare buget dintre cele șase programe naționale.

            În continuare, vă prezentăm   oportunitățile de finanțare de care cei care doresc să îşi deschidă propria afacere precum şi cei care au deja o afacere, trebuie să țină cont în perioada următoare:

  1. Programul Start-up Nation România

            Pentru acest program de finanțare sunt alocate, în cadrul proiectului de buget fonduri de peste 1,7 miliarde de lei. Conform informațiilor publicate în schema de minimis, prin programul Start-up Nation 2018 se urmărește finanțarea unui număr de 10.000 de beneficiari în 2018.Aplicanții care nu au primit sprijin nerambursabil în anii anteriori, pot aplica pentru finanțare. Totuși, asociatul/actionarul care a primit sprijin printr-o societate aplicantă la program în anii anteriori nu mai poate aplica pentru finanțare. 

  1. Programul Femeia Manager

            Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar  2018 este de un milion de lei. Prin implementarea programului în anul  2018 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr minim de  400 de participanți la conferințe regionale, minim 120 participanți la workshop-uri și minim 28 participanți la conferințe internaționale.

  1. Programul de microindustrializare

            Programul de Microindustrializare sprijină firmele care au un istoric de cel puțin 12 luni să obțină un ajutor financiar nerambursabil de până la 450.000 de lei în vederea înființării sau dezvoltării unor mici fabrici. Prin urmare, codurile CAEN eligibile în cadrul acestui program de finanțare sunt limitate la cele din clasa 1, 2 și 3. Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 660 de beneficiari, din care 165 de beneficiari în anul 2018.

  1. Programul Comerț și Servicii

            Programul va primi în acest an un buget de aproximativ 50 de milioane de lei, egal cu cel disponibil în 2017. Acești bani vor putea fi utilizați de către firmele private care au un istoric de cel puțin un an de zile pentru demararea sau dezvoltarea unor afaceri în domenii de activitate din sfera comerțului sau serviciilor de piață. Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 600 de beneficiari, din care 200 de beneficiari în anul 2018.

  1. Programul pentru Meșteșuguri şi artizanat

               Programul national mutianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului va avea un buget de 890.000 lei în 2018, la fel ca în 2017. În cadrul acestui program, antreprenori cu mici afaceri handmade beneficiază de ajutor nerambursabil de la stat pentru transport și cazare pentru a participa la un târg de artizanat și meșteșugărit organizat la București. Cheltuielile eligibile pe care acești beneficiari le pot deconta sunt cele legate de transportul produselor și participarea la un târg de artizanat.

  1. Programul EMPRETEC

            Acest program de finanțare sprijină participarea persoanelor fizice la cursuri și workshopuri de antreprenoriat, în vederea dobândirii acelor cunoștințe și abilități necesare pentru lansarea unor viitoare afaceri. Bugetul în anul 2018 este estimat la 504 mii de lei, identic cu cel din 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.